fbpx
Tandvårdspriser i Malmö

TANDVÅRDSPRISER I MALMÖ - LUXADENT

Se våra tandvårdspriser i Malmö längre ner på sidan.

På Luxadent tror vi att alla förtjänar ett vackert leende och därför erbjuder vi kvalitativ tandvård till bra priser utan kompromisser. Vi har alltid samma priser vare sig det är en vardag, helg eller en röd dag. Vi vill alltid vara helt öppna med vad en behandling kommer att kosta och därför berättar tandläkaren eller tandhygienisten alltid vad ett besök kommer att kosta innan behandlingen påbörjas. Vid större behandlingar ges alltid ett skriftligt kostnadsförslag så att patienten känner sig trygg och kan planera för kostnaden. Vi erbjuder även möjligheten att delbetala behandlingar, tveka inte på att fråga din tandläkare eller tandhygienist om möjligheten att delbetala din tandbehandling.

Vad är ATB, STB och högkostnadsskydd?

Allmänt tandvårdsbidrag eller ATB som det även kallas är ett tandvårdsbidrag som betalas ut den 1 juli varje år och tillhör patienten. Man kan sammanlagt spara två ATB. Dessa kan användas upp vid ditt besök hos tandläkare eller tandhygienist. Bidraget kan inte delas upp utan hela bidraget måste användas. Storleken på beloppet beror på ålder, se nedan.

– 24 till 29 år : 600kr per år
– 30 till 64 år: 300kr per år
– 65 år eller äldre: 600kr per år

Särskilt tandvårdsbidrag eller STB är ett bidrag som ges till patienter med särskilda sjukdomar eller funktionsnedsättning som kan ge ökad risk för försämrad tandhälsa. Ofta krävs ett intyg från läkare eller Socialstyrelsen för att du ska ha rätt till STB. Bidraget är 600kr per halvår och kan endast användas för undersökningar eller förebyggande åtgärder. Bidraget kan delas upp.

Högkostnadsskyddet
är ett skydd för alla som är försäkrade i Sverige och innebär att en del av dina tandvårdskostnader täcks av Försäkringskassan. Detta sker automatiskt och patienten behöver endast betala sin del av den totala kostnaden, resterande summa betalas ut direkt till tandläkaren eller tandhygienisten genom Försäkringskassan

– 0 till 3000kr betalas helt av patienten utan någon hjälp av Försäkringskassan.
– 3000 till 15 000kr täcker Försäkringskassan 50% av referenspriset.
– Över 15 000kr täcker Försäkringskassan 85% av referenspriset.

Prislista