fbpx
Tandimplantat i Helsingborg

Tandimplantat i Helsingborg - här förklarar vi allt

Tandimplantat ersätter saknade tänder och förbättrar estetiken. Luxadent i Helsingborg hjälper dig att uppnå en bättre livskvalité genom att förbättra din tuggförmåga samt höja din självkänsla.

Innehåll

  • Vad är ett tandimplantat?
  • Varför välja tandimplantat?
  • Hur fäster man ett tandimplantat?
  • Vanliga förbehandlingar
  • Kan alla skaffa tandimplantat?
  • Risker med tandimplantat

Vad är ett tandimplantat?

Tandimplantat i Helsingborg, ersätt dina saknade tänder

Tandimplantat är ett suveränt alternativ för ersättning av förlorade eller skadade tänder. Tandimplantatskruvarna skapade av titan som är ett biokompatibelt med kroppsvävnaderna vilket gör att den har förmågan att växa sig samman med käkbenet. På tandimplantatet fästs därefter de protetiska tänderna i form av tandkrona, tandbro eller tandprotes.

Tandimplantat har använts i Sverige i över 40 år och det genomförs cirka 10,000 tandimplantat årligen. Behandlingen är permanent vilket gör den till ett mycket uppskattat alternativ till andra protetiska alternativ såsom en vanlig tandbro där man slipar på tänderna.

Behandlingen delas i 2 faser: först en kirurgisk operation därefter en protetisk behandling. Läkningsprocessen för ben och mjukvävnad sker mellan dessa två faser.

Asset 1@2x 1

Varför ska jag välja tandimplantat?

Tandimplantat i Helsingborg, erfarna tandläkare

Tandimplantat är en permanent lösning i jämförelse med löstagbara tandproteser eller tandbryggor. Titanskruvarna fästs i käkbenet där den saknade tandroten egentligen ska vara. Detta är den stora fördelen med välja en tandimplantatbehandling. Detta förbättrar tuggförmågan samt stimulerar käkbenet mer än löstagbara tandbryggor eller tandproteser.

Asset 7@2x 1

Hur fäster ett tandimplantat i käkbenet?

Tandimplantat i Helsingborg, vi har alltid gratis konsultationer

1. Förbehandling

Först är det en gratis konsultation som äger rum. Patienten diskuterar sina förväntningar samt ställer frågor. Tandläkaren utför därefter en undersökning där ett panoramaröntgen tas. Vissa kriterier behöver uppfyllas och patienten informeras om det är lämpligt med en tandimplantatbehandling. Vi har alltid gratis konsultationer på kliniken.

Asset 2@2x 1

2. Tandimplantatet fästs i käkbenet

Patienten får lokalbedövning innan det kirurgiska ingreppet sker så att det inte gör ont alls under behandlingen. Därefter fästs tandimplantatskruven i käkbenet. Tandläkaren viker sedan undan tandköttet borrar fast titanskruvarna i käkbenet. Titanskruven som även heter fixtur är det som ersätter tandroten där den saknade tanden finns. Därefter monteras en distans som förlänger tandimplantet.

Asset 3@2x 1

3. Själva läkningsprocessen

Titanskruvarna växer sig samman fast i käkbenet. Det tar mellan ungefär mellan 2-3 månader men det är möjligt att läkningen kan dröja.

Asset 4@2x 1

4. Digital skanning

Efter läkningen tas ett digitalt avtryck med en skanner. Skanningen skickas till vår lokala tandtekniska labb där modeller framställs. Patienten får titta på modellerna och estetiken korrigeras efter patientens önskemål.

Asset 5@2x 1

5. Framställning av tänderna

De nya tänderna framställs. Materialen vi använder oss av är Zirkonia samt Porslin för att få en bra estetik och starka tänder. Vi använder inte oss av metall alls i våra protetisk arbeten av estetiska skäl. Tandteknikern framställer tandskelett i zirkonia som läggs över med porslin. Vi på Luxadent använder inte metall alls i våra arbeten av estetiska skäl. De nya tänderna fästs därefter på distansen.

Asset

Behandlingar innan tandimplantat

Tandimplantat i Helsinborg, du förtjänar ett vackert leende

– Tanduttagning: En tand som är sjuk eller trasig behöver dras ut innan man sätter ett tandimplant.

– Benuppbyggnad: Denna behandling är ibland nödvändig innan en tandimplantatbehandling om det inte finns tillräckligt med ben i tandområdet. Ett syntetiskt material läggs i området och läkningstiden varierar mellan 4 månader till 1 år. Oftast är det möjligt att använda det syntetiska materialet i samband med tandimplantatoperationen om det rör sig om minimala bendefekter då behöver man inte vänta i 4 månader till 1 år.

Är tandimplantat lämplig för alla individer?

Tandimplantat i Helsinborg, din tuggförmåga är viktig

De flesta individerna kan faktiskt genomgå behandlingen så länge det är bra munhygien och att det finns tillräckligt med ben.

Munhygienen är en viktig faktor, den ska skötas innan tandimplantatbehandlingen samt efteråt. Våra tandhygienister hjälper att bibehålla en god munhygien före och efter behandlingen.

Hjärsjukdomar, rökning, obehandlad diabetes samt strålningar i huvud- och halsregion är faktorer som kan påverka tandimplantatbehandlingen negativt. Tandläkaren går igenom det på konsultationen.

Vad är riskerna med tandimplantat?

Tandimplantat i Helsingborg, vi finns för dig
  • Ålder
  • Rökning
  • Parodontit, tandlossning
  • Dålig munhygien

Dessa är några av faktorerna som kan resultera till ett mindre lyckat tandimplantatbehandling.

En erfaren tandläkare och en motiverad patient med god munhälsa är viktigt.

ETT NYTT KONCEPT: TEETH IN ONE DAY

Tandimplantat i Helsinborg

Tanduttagning, tandimplantatbehanling samt tänder på samma dag. Hos oss på Luxadent i Helsingborg är det möjligt.

AdobeStock 246187812

Vad är priset på tandimplantat?

Tandimplantat i Helsingborg, oslagbara priser

Priset på tandimplantatbehandlingen varierar och det är svårt att ge ett exakt pris utan en gratis konsultation. Tandläkaren måste ta hänsyn till flera olika faktorer först. Benuppbyggnad, sinuslyft och några andra faktorer. Tandimplantatbehandlingar kan omfattas av Försäkringskassans högkostnadskydd, tveka inte att boka en helt gratis konsultation för att få ett kosntadsförslag samt behandlingsplan.

Du kan läsa mer om tandvårdsstödet här.

Tandimplantat i Helsingborg under narkos

Tandimplantat i Helsingborg, få tandimplantat när du sover

Vi erbjuder tandimplantatbehandling under narkos, en narkosläkare, en tandläkare och en tandsköterska ser till att du vaknar med tandimplantat i munnen.

Tandimplantat i Helsingborg, vi har öppet till klockan 20:00 på vardagar, vi har även öppet på helger