fbpx
Invisalign i Malmö

Invisalign i Malmö - Vad du behöver veta om tandställningen

Invisalign är en osynlig tandställning. Luxadent erbjuder invisalign i Malmö vars moderna behandling ersätter den klassiska tandregleringsmetoden.

Intresserad av osynlig tandställning i Malmö?

Boka kostnadsfri konsultation.

Innehåll

Invisalign i Malmö
  • Vad är Invisalign?
  • Så går en behandling till
  • Hur lång tid tar behandlingen?
  • Hur mycket kostar Invisalign?
  • Vilka bettfel kan behandlas med Invisalign?
  • Varför Invisalign kan vara ett bra alternativ
  • Tydliga fördelar med Invisalign
  • Därför ska du välja en specialist
  • Vanliga frågor om Invisalign

Vad är Invisalign?

Invisalign i Malmö

Invisalign är den nya tekniken för tandreglering. Förr fanns det enbart mer eller mindre synliga tandställningar som kan ta år tills man jämnar sina sneda tänder.

Invisalign är gjorda av plastskenor och är nästan osynliga. Plastskenorna är avtagbara tandställningar och är smidiga på det sättet att du kan ta av dem när du exempelvis vill äta, dricka eller borsta tänderna. Tandregleringsprodukten är därmed ett diskret alternativ för de som inte vill ha synliga tandställningar.

Så går en behandling till:

Invisalign i Malmö

Eftersom det finns olika skäl till varför ett bett ska justeras sker först en utredning av bettet. En dialog sker mellan den behandlande tandläkaren och dig om vilka behandlingsmetoder som rekommenderas utifrån dina omständigheter och förväntningar.1.

Asset

Därefter gör vi på Luxadent en 3D-skanning av patientens tänder (med 3shape TRIOS). Vi tar alltså inga konventionella avtryck då man biter i ett avtrycksmaterial. Detta ersätts istället med modernare teknologi.

Asset

Det digitala programmet som visar upp 3D-modellen planerar tändernas nuvarande bettfel till den önskade positioneringen. Detta möjliggör för dig att se och godkänna 3D-videon på hur tänderna kommer att se ut i programmet efter behandlingen.

Asset

En serie uppsättning av Invisalign-plasttandställningar produceras som du får vid utlämningsbesöket hos tandläkaren. Varje plastskenas form på tanduppsättningen är anpassad efter ett närmare steg mot slutresultatet.

Asset

Efter omkring 1-2 veckor byter du ut den första tandställningen med den andra. Varje plastskena förflyttar tänderna med omkring ¼ mm. Behandlingen fortsätter tills man har använt alla plastskenor. Vid det tillfället uppnår man slutresultatet av den önskade tandregleringen.

Asset

Hur lång tid tar behandlingen?

Invisalign i Malmö

Behandslingsprocessen för hur länge du har tandställning varierar och beror helt på bettjusteringens omfattning. Antalet plastskenor du ska byta ut kan variera mellan omkring 10 till 50 stycken. Med andra ord kan behandlingen ta mellan 3 till 18 månader.

Efter utredningen med den behandlande tandläkaren får du en uppskattad behandlingslängd. En betryggande faktor är att du i förtid får reda på hur dina tänder kommer att se ut efter behandlingen – något som kan kännas vara värt att vänta på.

Hur mycket kostar Invisalign?

Invisalign i Malmö

Eftersom behandlingens längd varierar så är det svårt att fastställa en specifik kostnad för Invisalign.

Normalt kostar Invisalign från ca 50 000 kr.

Boka gratis konsultation hos oss för att få reda på ditt pris. I konsultationen ingår en undersökningsdialog och en fri scanning av dina tänder. På så sätt kan vi ge ett kostnadsförslag.

Vilka bettfel kan behandlas med Invisalign?

Invisalign i Malmö

Det finns olika typer av bettfel som kan behandlas med Invisalign. Dessa är:

Trångställda tänder, glesställda tänder, öppet bett, överbett eller underbett (djupbett), korsbett om framtänder eller baktänder, overjet (överbett) och ektopisk eruption.

Asset 6@2x

Varför invisalign kan vara ett bra alternativ

Invisalign i Malmö

Nästan osynliga.  Eftersom plastskenorna är transparenta lär man inte få se att du går igenom en behandling lika lätt, vilket leder till att fokuset på munnen tonas ned.

Avtagbara skenor. Invisalign gör det möjligt för dig att avlasta dig från tandställningen tillfälligt. Detta gör det möjligt att äta eller dricka utan svårigheter, formulera sig obehindrat vid möten eller komma åt alla delar av tänderna vid tandborstning. På så sätt upprätthåller du god munhygien.

Bekväm behandling. Vissa patienter tycker att nya plastskenor känns obehagligt de första dagarna. Då vet man att tandjusteringarna funkar. Därefter kommer skenorna kännas behagliga. Det finns varken metallfästen eller trådar som kommer att störa vardagen.

Asset

Tydliga fördelar med invisalign

Invisalign i Malmö

Över 8 miljoner människor har behandlats med hjälp av invisalign. För att uppnå bästa resultat så måste du undvika att spåra ur behandlingsplanen. Därför bör du använda skenorna 20-22 timmar per dygn så att du kan gå över till nästföljande plastskenor enligt planen.

Väl när behandlingen är slutförd så vill man att det nya bettet ska behålla sina position.

Antingen sätter man på en nattskena för detta eller så används en retainer som består av en tunn tråd på tanden baksida. Alternativen är individuella som du konsulterar med din behandlande tandläkare.

Därför ska du välja en specialist

Invisalign i Malmö

Kom ihåg att invisalign inte är en färdig produkt som ger samma resultat för alla patienter. Det är därför viktigt att rätt tandläkare, med rätt kompetens, mot bakgrund av erfarenheten som krävs för att säkerställa sofistikerade förflyttningar och mer komplexa bettfel.

Det betyder att patientens leende, bett och tandhälsa är begränsad till tandläkarens kliniska och tekniska kompetens vid under och efter behandlingen. Tillståndsbedömningen för bettfelet och terapibehandlingen är bland de viktigaste momenten i behandlingen. Det är tandläkaren som håller i ansvaret för behandlingsplanen och dialogen.

Vanliga frågor om Invisalign

Invisalign i Malmö
Hur börjar jag med Invisalign?

Börja med att boka en konsultation hos oss på Luxadent. Vi genomför nu även en gratis undersökning för dig.

Kan man äta med Invisalign-skenor?

Vi rekommenderar att du tar av dig skenorna vid större måltider. Däremot går det bra att dricka något flytande – även exempelvis yoghurt. Det är dock viktigt att tänka på munhygienen, exempelvis under natten. Tänk då på att borsta dina tänder innan du sätter på skenorna igen inför natten.

Ersätter försäkringskassan Invisalign?

Precis som fast tandställning gäller samma ersättningsregler för Invisalign. Boka en gratis konsultation hos oss för att veta om du kan bli delvis ersatt av försäkringskassan.

Kan ni scanna mina tänder gratis?

Ja. Detta ingår i vår gratis rådgivning med dig. Först sker en undersökningsdialog. Därför scannar vi dina tänder för att du ska kunna se det önskade resultatet.

Hur lång tid tar tandregleringen med Invisalign?

Behandlingstiden får du reda på under vår gratis konsultation efter att vi scannat dina tänder. En behandling kan ta så kort tid som 7 veckor. Men ju större problem med tandbettet du har desto längre är behandlingstiden. Det finns fall då det kan ta upp till 1 år eller mer.

Kan man delbetala kostnaden för Invisalign?

Ja. Möjligheten finns att lägga upp en avbetalningsplan.

Vad är skenorna tillverkade av och hur ser de ut?

Invisalign produceras av Align Technology som är producenter av digital 3D scanners i California.  Skenorna är gjorda av ett termoplastiskt material som används för medicinskt bruk. Plasten är starkt och nästan genomskinligt, och är formade efter dina personliga tänder.

Kan jag gå till vilken tandläkare som helst och få Invisalign-behandling?

Det krävs att en tandläkare och tandregleringsspecialist (ortodonist) utbildar sig inom Invisalign-systemet för att kunna genomföra en sådan behandling. Över 100 000 tandläkare har utbildat sig inom Invisalign-systemet världen över för att kunna utföra behandlingen. Vad man bör snarare titta på är erfarenheten. Luxadents Invisalign experter har en god dokumenterad erfarenhet av denna typ av behandling.

Hur ofta måste jag gå till tandläkaren för min Invisalign-behandling?

Det är oftast var 6:e eller 8:e vecka som du måste återbesöka din behandlande tandläkare. Detta för att följa upp behandlingen och eventuellt bromsa in planen om man inte har burit skenorna enligt rekommendationerna. Oftast avgör tandläkaren när det är tid för nya skenor, m.m.

Invisalign i Malmö