fbpx
Tandkrona i Malmö

TANDKRONA I MALMÖ

Tandkrona är en helkeramisk krona som används för att förstärka en försvagad tand, t. ex. pga stort kariesangrepp, rotbehandling eller fraktur. På Luxadent använder vi endast keramiska kronor som är digitalt framställda och ser nästintill identiska ut med de friska granntänderna. Fördelen med keramiska kronor är att de är mycket starkare och betydligt mer estetiska än de “gamla” metallkronorna, så kallade MK-kronor.

När framtänder skall kronförses så görs oftast en digital uppvaxning (SmileDesign) innan tänderna slipas för att säkerställa tandläkaren slipar endast minimalt med tandsubstans samt att du får prova den nya designen i några dagar innan de permanenta kronorna beställs. Detta tycker vi är väldigt viktigt för att säkerställa att patienten är bekväm och godkänner det nya leendet. I vissa fall görs skalfasader på framtänderna istället för krona om skadan inte är alltför omfattande.

En tandkrona återskapar estetik och färg samt förstärker en försvagad tand. Ett exempel är att alla rotfyllda tänder rekommenderas att kronförses för att förstärkas och minska risken för frakturer. På Luxadent använder vi endast premium material till alla våra tandkronor och tandfasader (veeners) och använder endast lokala labb i Malmö. Våra tandläkare i Malmö är alltid involverade i framtagningen av tandkronor, tandborar och tandfasader för att på bästa sett ge patienten drömleendet.

På Luxadent tar vi alltid digitala avtryck som är mer precisa och betydligt bekvämare för patienten än vanliga avtryck. Detta är speciellt bra för patienter med kraftig kräkreflex.

Digitala avtryck är dessutom bra för miljön!