fbpx
Rotbehandling i Malmö

ROTBEHANDLING I MALMÖ

Vi på Luxadent erbjuder rotbehandling i Malmö. Rotbehandling kan behövas pga tandinfektion, stort kariesangrepp, stora fyllningar nära nerven eller trauma . Ibland har man tandvärk och då görs en rotbehandling för att lindra värken, men i vissa fall av tandinfektioner så kan tanden vara utan några symptom och då upptäcks tandinfektionen av tandläkare under en rutin kontroll.

Rotbehandling hos Luxadent är helt och hållet smärtfri och vi använder oss av moderna och digitala instrument som förenklar behandlingen avsevärt för patienten och leder till snabb och smidig rotbehandling.

I de allra flesta fallen kan vi lindra smärtan och slutföra rotbehandlingen på ett besök. Allt detta helt smärtfritt självklart! Är du i behov av lugnande medel innan behandlingen påbörjats kan vi även förse med detta. I vissa fall kan man behöva lindra smärtan och stoppa infektionen under första besöket för att under nästa besök slutföra rotbehandlingen.

Gör rotbehandling ont?

Nej, hos oss på Luxadent använder vi oss av modern teknologi och i kombination av effektiv bedövning är behandlingen helt och hållet smärtfri. Tycker man fortfarande att det är obehagligt så kan man få lugnande medel innan eller även utföra behandlingen under lustgas eller narkos.

Vad kostar rotfyllning i Malmö?

Kostnaden för rotbehandlingar i Malmö hos Luxadent beror på hur många rötter en tand har.  Dem flesta tänder har en rotkanal medans vissa har två, tre eller fler. Våra priser hittar du här.

Hur går en rotfyllning till?

Första steget är att tandläkaren diagnostiserar vad som är fel på tanden. Sedan berättar tandläkaren om vad behandlingen kommer att kosta.  Behandlingen börjar med en noggrant utförd bedövning, sedan borrar tandläkaren ner till den inflammerade nerven. Tanden isoleras med en plastduk (kofferdam) för att förhindra saliv och bakterier att nå rotkanalen. Rotkanalen rensas och sedan om möjligt rotfylls under samma besök. I vissa fall sätter tandläkaren ett medicinskt inlägg i kanalen under en veckas period innan rotbehandlingen slutförs. 

Vi på Luxadent är kopplade till Försäkringskassans högkostnadsskydd och behandlingen hos oss skickas automatiskt till Försäkringskassan så att du aldrig behöver betala mer än vad du ska eller oroa dig för ansökning om detta, vi sköter det åt dig!

Rotbehanling i Malmö