fbpx
Laga tänder i Malmö

KARIES & TANDFYLLNING

Laga tänder i Malmö

 

När en tand är karierad måste den lagas med ett tandfyllningsmaterial, vi på Luxadent använder endast material av högsta kvalite och kompromissar aldrig med estetiken. Man kan även laga frakturerade tänder med tandfyllningsmaterial. Varje tand är självfallet specifik och därför har vi ett stort urval av material och färger för att på bästa möjliga sätt återskapa den förlorade tandstrukturen utan att kompromissa med estetiken, framför allt när det gäller framtänder.

I vissa fall är det indicerat att istället återskapa tandstrukten med porslinkronor eller porslinfasader. Porslinfasader (skalfasader) är ett starkare och mer estetiskt alternativ än tandfyllning när det kommer till framtänder. Med porslinfasader kan man justera storleken, formen och färgen på tänderna och få det leende man alltid drömt om. Porslinfasader är behandlingen som man ibland refererar till som Hollywood smile.

VAD ÄR KARIES?

Karies är när tandbakterier växer fram pga av en obalans (t.ex. för mycket småätande mellan måltider) och leder till att dessa bakterier luckrar upp emaljen och orsakar hål i tänderna. Lämnas kariesangreppet obehandlat blir det större och större och når till slut tandpulpan och orsakar tandvärk.

Laga tänder i Malmö
Laga tänder i Malmö