fbpx
AdobeStock 402582189 Kompositfasader i Malmö

Injection moulding/Kompositfasader i Malmö

Injection moulding är en behandling som utförs hos Luxadent i Malmö. En modern teknik för att utföra minimalinvasiva plastfasader. 

Vad är injection moulding?
Injection moulding kan förklaras som fasader utförda med hjälp av lättflytande komposit (plastmaterial). Det lättflytande materialet möjliggör för detaljer som ger ett högestetiskt resultat. Varje fall planeras individuellt med 3D-modeller för att du ska få leendet som passar just dina önskemål och behov. 
 
Behandlingen är minimalinvasiv då ingen slipning behöver göras på dina friska tänder.

Innehåll

När lämpas sig injection moulding? 
◦ Vid ringa till måttligt tandslitage 
◦ Missfärgade tänder 
◦ För att fylla mellanrum/diasteman 
◦ För att återskapa förlorad form/längd 
◦ För att ändra form/längd
◦ Vid missnöje av tändernas utseende 

Behandlingen kan utföras för sig eller kombineras med till exempel Invisalign (tandreglering). 

Hur går behandlingen till?
 Vid första besöket går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Vi tar kliniska foton och en 3D-scanning för att påbörja planeringen av ditt nya leende. 
 
När du och din tandläkare är överens om design och färg på dina nya plastfasader påbörjas den smärtfria behandlingen vid ett andra besök. 
 
Tändernas yta förbereds med rengörande medel. Kompositen/plasten injiceras sedan in till en form som är specialanpassad till dina tänder. 
 
Kompositen/plasten härdas under några sekunder och tänderna får en ny hård, estetisk och hållfast yta. Plasten poleras upp för att få en blank yta och dina fasader är sedan färdiga att användas. 
 
Behandlingen kan sammanfattas som smidig, smärtfri och minimalinvasiv. 
 
Boka en konsultation hos Luxadent i Malmö för att få kostnadsförslag och mer information kring just dina förutsättningar. Välkomna! 
Kompositfasader i Malmö, hör av dig om du har några funderingar