fbpx

Cookie-policy

Luxadent AB (“Luxadent”, ”vi”) använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse med oss. Vi använder cookies på våra webbplats och i våra tjänster. Denna cookiepolicy förklarar hur vi använder cookies och din möjlighet att välja hur de ska användas. Se även vår Integritetspolicy vad gäller hantering av dina personuppgifter.

VAD ÄR COOKIES?

Cookies är små textfiler bestående av bokstäver och siffror. Dessa skickas från Luxadent eller våra partners webbserver och sparas på din enhet enligt nedan. Vi använder oss av följande cookies:

  • Sessionscookies: tillfälliga cookies som upphör när du stänger din webbläsare eller app.
  • Varaktiga cookies: cookies som ligger kvar på din dator tills du raderar dem eller de upphör att gälla.
  • Förstapartscookies: cookies satta av webbplatsen du besöker.
  • Tredjepartscookies: cookies satta av en tredjepartssida.

Web beacons är små transparenta grafiska bilder som kan finnas i e-post som vi skickar till dig. ”Liknande tekniker” är tekniker som lagrar information i din webbläsare eller på din enhet på ett sätt som liknar cookies och web beacons.

Cookies gör det möjligt för vår webbplats och våra tjänster att komma ihåg dina val och preferenser (så som inloggning, textstorlek och andra inställningar) under en tid, så att du inte behöver ställa in dem på nytt varje gång du besöker oss.

VARFÖR ANVÄNDER VI COOKIES?

De cookies vi använder förbättrar normalt sett de tjänster vi erbjuder dig. Några av våra tjänster behöver faktiskt cookies för att fungera, medan andra helt enkelt finns för att göra våra tjänster bättre för dig. Generellt sett kategoriserar vi våra cookies och deras användning enligt följande:

  • Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att kunna erbjuda våra grundläggande tjänster. Våra tjänster skulle inte fungera utan dessa cookies.
  • Optimeringscookies ger oss övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster. Det hjälper oss att kontinuerligt förbättra våra tjänster, vilket är nödvändigt eftersom våra tjänster inte skulle inte vara lika bra utan dessa cookies.
  • Preferenscookies möjliggör för oss att spara inställningar såsom språkval eller om vi ska förifylla dina uppgifter eller inte. Utan dessa typer av cookies skulle vi inte kunna skräddarsy våra tjänster enligt dina önskemål. Dessa cookies är nödvändiga eftersom det är grundläggande för våra tjänster att din upplevelse med oss ska vara så bra som möjligt.
  • Säkerhetsrelaterade cookies gör våra tjänster och din data trygg och säker, till exempel genom att hjälpa oss att upptäcka bedrägerier och skydda din data. Eftersom detta är en väsentlig del av våra tjänster är även dessa cookies nödvändiga.
  • Marknadsföringscookies som förklaras nedan.

MARKNADSFÖRINGSCOOKIES

Luxadent använder marknadsföringscookies för att anpassa och förbättra din upplevelse på vår hemsida, i marknadsföringsmail och i tredjepartsannonsering.

  • Automatiserad marknadsföring: cookies från vår plattform för marketing automation gör att vi kan vara mer relevanta i vår kommunikation med dig. Baserat på personuppgifter som användaren lämnat frivilligt, t.ex. via formulär på vår hemsida, använder Luxadent denna information för att förbättra möjligheten att leverera mer relevant information på hemsidan och via annonskanaler.
  • Analys: Analyscookies samlar in information om hur användarna interagerar med vår hemsida, vilket ger oss lärdomar om övergripande interaktionsmönster snarare än enskilda användares beteenden. Denna data hjälper oss att förbättra din upplevelse på hemsidan.
  • Annonsering: Annonscookies samlar in information om dina aktiviteter och visat intresse på vår hemsida så att vi kan visa relevant och målinriktad annonsering i tredjepartskanaler (sökmotorer, sociala medier och annonsnätverk).

Din webbläsare eller enhet tillåter dig oftast att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Du kan till exempel välja att blockera alla cookies, endast acceptera förstapartscookies, eller radera cookies när du stänger ner din webbläsare.

Tänk på att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar om du blockerar eller raderar cookies.

SAMMANSTÄLLNING ÖVER COOKIES VI ANVÄNDER:

NAMN: _ga | LIVSLÄNGD: 2 år  | SYFTE: Registrerar ett unikt användarid som används för att samla in statistik i Google Analytics för hur hemsidan används. 

NAMN: _gat | LIVSLÄNGD: 1 dag  | SYFTE: Används av Google Analytics för att mäta responstid på hemsidan.  

NAMN: _gid | LIVSLÄNGD: 1 dag  | SYFTE: Registrerar ett unikt användarid som används för att samla in statistik i Google Analytics för hur hemsidan används. 

NAMN: collect | LIVSLÄNGD: 1 session  | SYFTE: Används för att skicka data om användaren till Google Analytics om vilken enhet användaren surfar på och om användarens surfbeteende. Kan användas för att hitta samma användare mellan olika enheter och marknadskanaler.  

NAMN: Ads/ga-audiences | LIVSLÄNGD: 1 session  | SYFTE: Används av Google Adwords för att kunna återengagera besökare som tidigare besökt hemsidan.  

NAMN: Serverid | LIVSLÄNGD: 1 session  | SYFTE: Används för att den som surfar ska skickas till rätt server.  

Vi kan komma att uppdatera denna policy i framtiden och uppmanar dig därför att granska den regelbundet för att hålla dig uppdaterad om hur vi använder cookies.

HUR KAN DU KONTROLLERA Luxadents ANVÄNDNING AV COOKIES?

Din webbläsare eller enhet tillåter dig oftast att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies, liksom för cookies som för tillfället lagras. Vänligen se din webbläsares eller enhets referensinformation för att förstå hur du justerar dina inställningar (för mer information, se aboutcookies.org). Du bör till exempel kunna välja att blockera alla cookies, endast acceptera förstapartscookies eller radera cookies när du stänger ner din webbläsare.

Tänk på att vissa av de tjänster som vi erbjuder inte fungerar om du blockerar eller raderar cookies.

KONTAKTA OSS

Luxadent AB är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 559252-9886 och har sitt säte på Hyllie Boulevard 13C, 215 32 Malmö.

Du kan alltid nå Luxadent på info@luxadent.se

Luxadent är personuppgiftsansvarig (controller) för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan och ansvarar för att våra behandlingar sker i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 och annan tillämplig dataskyddslagstiftning. 

För att komma i kontakt med Luxadents Dataskyddsombud, Personuppgiftsombud och Informationssäkerhetsansvarig, kontakta oss via info@luxadent.se eller besök oss på Hyllie Boulevard 13C, 215 32 Malmö.

Denna cookiepolicy uppdaterades 15 december 2020.